Henkilökunnan suosikit

Kosmetologin vinkit "masknen" kesyttämiseen!

Maskeista tuli nopeasti osa arkipäivää ja niiden mukana tuli myös monenlaiset iho-ongelmat.

Kutinaa, ihoärsytystä, punoitusta, näppyjä… Miten ihoa nyt sitten pitäisi hoitaa? Millä ihon saisi taas sileäksi ja vahvaksi?

Meidän hurmaava kosmetologi, Tiina, kasasi tähän muutaman huippuvinkin maskinassun kesyttämiseen!

 

  1.Puhdista oikein! Ihon säännöllinen puhdistus on tärkeä osa jokaista ihonhoitorutiinia ja sen tärkeys korostuu entisestään nyt, kun maskia käytetään useita tunteja päivässä. Puhdistuksessa tulee käyttää hellävaraista, mutta tarpeeksi tehokasta puhdistusainetta, jotta iholta peseytyy pois maskin alla muhineet ylimääräiset epäpuhtaudet, hiki sekä liiallinen ja kuollut ihosolukko, jotka kaikki voivat ärsyttää ihoa. Liian voimakas puhdistusaine voi jopa kuivattaa ja ärsyttää ihoa entisestään, eli kiinnitä erityistä huomiota putsarin valintaan!

 2. Kosteuta! Ihanteellinen voide maskin alle on kevyt, vesipohjainen kosteusvoide, joka tuo kosteutta ihoon olematta liian raskas niin, että se jäisi ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia maskin aiheuttaman kosteuden kanssa. Jos käyttää tehokkaita aktiiviaineita ne kannattaa levittää kasvoille vasta nukkumaan mennessä illalla, kun maskia ei enää tarvitse laittaa. Jos iho kaipaa lisäboostia, kosteuttavat kasvonaamiot ja seerumit ovat hyvä lisä hoitorutiiniin.

  3. Kuorinta! Ihon tukkeutumista voi ehkäistä ihon hellävaraisella kuorinnalla. Jos iho kestää niin kerran viikossa voi halutessaan käyttää esimerkiksi AHA-happoja sisältäviä tuotteita, jotka kuorivat ihoa hellästi ja tehokkaasti. Kaikki isorakeiset mekaaniset kuorinnat jättäisin kaappiin.

Jos iho on jo ärtynyt pahasti, on hyvä käyttää suojavoidetta, joka jää ihon pinnalle vähentämään hiertymistä ja ihon ärsytystä.

Tässä muutamia hyviksi todettuja tuotteita;

La Roche-Posay Cicaplast B5 Balm ehkäisee bakteerien lisääntymistä vaurioalueella ja auttaa nopeuttamaan ihon uusiutumista. Lisäksi se lievittää ihon kutinaa, punoitusta, kuumotusta sekä kiristävää tunnetta. Iho ei jää valkoiseksi, vaikka voide sisältääkin sinkkiä!

Avene Cicalfate suihke rauhoittaa hautunutta ja ärtynyttä ihoa. Sisältää rauhoittavaa Avènen terveyslähdevettä sekä bakteerien lisääntymistä estäviä kuparia ja sinkkiä.