Henkilökunnan suosikit

Talven kuivattamalle iholle

Kuiva iho saattaa tuntua karhealta ja kutisevalta sekä sen pinta voi hilseillä. Kuivuuden taustalla voi olla monenlaisia tekijöitä kuten ikääntyminen, talvikausi, kuiva huoneilma tai liiallinen saippuapesu. Myös voimakkaat pesuaineet voivat kuivattaa ihoa. Kuivuuden taustalla on yleensä tilanne, jossa ihon uloimmassa kerroksessa olevien veden haihtumista estävien rasvojen määrä vähenee. Tällöin vettä pääsee haihtumaan pois ihon syvemmistäkin kerroksista.

Tärkeintä kuivan ihon hoidossa on riittävä kosteutus. Hiki ja lika kannattaa aina pestä pois, mutta runsas saippuan sekä pesuharjan käyttö voivat pahentaa kuivumista. Saippuan sijaan ihon puhdistuksessa voidaan käyttää vesipitoisia perusvoiteita. Perusvoide on paras levittää heti suihkun jälkeen, sillä se estää ihon kuivumista ja sitoo ihoon kosteutta. Perusvoide kannattaa valita oman ihon tuntemusten mukaisesti.

ACO:n Miniderm, Miniderm Duo ja Canoderm -perusvoiteet soveltuvat koko perheen käyttöön. Miniderm on kosteuttava perusvoide, joka sisältää 20% glyserolia. Canoderm perusvoiteessa kosteuttavana ainesosana on karbamidi (5%), ja se soveltuu kaikille ihotyypeille. Glyseroli ja karbamidi sitovat tehokkaasti kosteutta sekä vahvistavat ihon läpäisyestettä. Miniderm Duo perusvoiteesta löytyy näitä kumpaakin ainesosaa, glyserolia 20% ja karbamidia 2%. Voiteet ovat helppoja levittää, hajusteettomia sekä nopeasti imeytyviä.